vrijdag 15 oktober 2010

Patroontje Little Dress

Op veler verzoek heb ik getracht een patroontje te maken van de 'Little Dress'. Ik heb hem bewust 'blanco' afgebeeld, zodat iedereen het op zijn eigen manier kan invullen met zelf gekozen kleuren. Het jurkje wordt gemaakt in Brick-stitch, dus basiskennis van deze steek is wel vereist om het jurkje te kunnen maken, het gaat hier nl. alleen om het basispatroon.
Er zijn op internet meerdere 'brick-stitch tutorials' te vinden, kijk bv. hier voor een duidelijke uitleg.
Er wordt bij het jurkje zowel gemeerderd als geminderd.
Onder de afbeelding staat een korte beschrijving.

Klik op de afbeelding om hem te vergroten, ga met de muis op de afbeelding staan, klik op rechter muisknop, kies voor 'afbeelding opslaan als' om hem op je computer op te slaan of druk hem direct af.

1- Begin bij het breedste deel van het jurkje, zet een stopkraal aan en laat nog genoeg draad hangen om later het onderste stukje van de jurk mee af te kunnen maken.
2- Start met het opzetten van 14 kralen in ladderstitch (de eerste kraal is aangegeven met de rode stip).
3- Nadat je de eerste rij van 14 kralen hebt opgezet, draai je het werk om ga je in brickstitch toer voor toer verder omhoog werken. Je werkt steeds van links naar rechts, dus na iedere gemaakte toer draai je het werk om.
4- Wanneer het bovengedeelte van de jurk klaar is, kun je die draad afhechten.
5- Hou het werkje nu op zijn kop, zodat je het begin (waar de stopkraal zit) linksboven hebt zitten.
6- Verwijder de stopkraal en ga met de draad die je nog had laten hangen het onderste deel van de jurk weer verder in brick-stitch afmaken.

 
N.B Dit patroontje is alleen bedoeld voor persoonlijk gebruik, wanneer het kralenjurkje ergens wordt getoont stel ik het op prijs als de bron er bij vermeld wordt.
Natuurlijk zou ik het ook leuk vinden om te zien wat de resultaten zijn!
 
Veel plezier ermee!!
 
donderdag 14 oktober 2010

Hebbedingetjes 2

De tweede serie hebbedingetjes is ook klaar! Dit keer in het roze. Daaronder nog een foto van de kleine jurkjes apart, inclusief een 'Little Black Dress'.
Wat ik er nog even bij wil vermelden is, dat de patronen voor de tasjes in mijn derde boekje "Netting Panels" staan!

Design by Maddy


zondag 10 oktober 2010

Hebbedingetjes 1

Ben dit keer eens druk geweest 'in het klein'! Soms is het gewoon ook lekker om snel met iets klaar te zijn en het zijn ideale werkstukjes voor restjes kraaltjes. Het leek me leuk om een kleurenserie te maken en ben al bezig nog meer van die series te maken in andere kleurtjes.
Dit zijn van die échte hebbedingetjes hartstikke leuk om aan een tas/rits/sleutelbos of mobiel te hangen en makkelijk om in huis te hebben als klein kadootje. 
De patronen voor de netting tasjes staan in mijn laatste boekje (Netting Panels). Het jurkje en de hartjes zijn ook zelf ontworpen en gemaakt in de Brick-stitch.

Design by Maddy

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...