zondag 29 juni 2014

Waaiers en kwastjes sjaal

Ik had van onze vakantie vorig jaar naar Denemarken nog een aantal bollen zachte katoen liggen in verschillende kleuren waar ik eigenlijk nog niet echt een 'goede' bestemming voor had gevonden....maar wie wat bewaard heeft wat, dus toen ik tegen het patroon van deze sjaal aanliep, moest ik meteen aan die katoen denken.
Het is een heerlijke zachte, comfortabele sjaal geworden die heel mooi soepel valt en op veel manieren is te dragen!Ook maken? ...je vind hem HIER , het is een gratis patroon van á la Sacha!

Niet zelf kunnen of willen maken, maar je vind hem wel leuk, dan kun je hem binnenkort HIER vinden!


Fijne Zondag en vanavond weer allemaal voor de buis Oranje aanmoedigen (mét of zonder haakwerk :-)!!

**Grtzz..Maddy**


woensdag 25 juni 2014

Dankbare Dinsdag op Woensdag :-)

Gisteren was het Dinsdag en op veel blogs is dan het item 'Dankbare Dinsdag' te lezen, ik doe daar eigenlijk nooit aan mee, niet omdat ik niet dankbaar ben ofzo...integendeel, maar ik ben niet zo goed in vaste dagen bloggen :-)...maar deze keer was het voor mij toch wel een speciale dankbare dinsdag, al blog ik er over op Woensdag!
 
Ik was gisteren namelijk jarig en dat is al iets om dankbaar voor te zijn, omdat je er toch weer een jaartje bij 'krijgt'! Ik was vooral ook dankbaar voor alle lieve berichtjes via Facebook, sms'sjes, telefoontjes en post die ik mocht ontvangen, ik vierde het niet echt (volgend jaar word ik 50 dus dan kan ik er écht niet meer onderuit:-), maar door al die lieve attenties voelde ik me toch de hele dag door jarig!
 
 
Mijn cadeau had ik een poosje geleden gecombineerd met moederdag al gekregen en dat is de laptop waar ik nu dit blogbericht op zit te typen! Mijn allereerste eigen lappie!!
Had hiervoor altijd afdankertjes van Ronald, die als Systeembeheerder veel met computers werkt...heus niks mis mee hoor en voor mij hoefde het ook eigenlijk niet eens, maar hij vond dat ik nu maar eens een nieuwe moest krijgen en nu ik me alles inmiddels een beetje 'eigen' heb gemaakt, merk ik toch wel heel erg het verschil (vooral in snelheid:-) met de oudjes, ik ben er hartstikke heppie mee!!
 
Ik was ook heel erg dankbaar voor het wakker gezongen worden met van die "slaperigekikkerindekeelochtendstemmen" en een heerlijk kopje koffie, de gezellige ochtend met zus naar de markt, koffie drinken in het zonnetje en samen een broodje eten, het schattige boeketje waar Malou mee thuiskwam uit school en wat ze zelf voor me had gekocht, "kijk mam ik heb de kleurtjes uitgezocht waar je van houd" en voor het cadeautje van Sem wat hij vergeten was uit zijn kluisje mee te nemen en wat ik dus nog te goed heb, alleen het idee al...hahaha, ook eten hoefde ik niet te koken maar werd besteld en als toetje werd ik verwend met een zelfgemaakte verse fruitsmoothie!! Een topverjaardag!
 
 
Ook ben ik heel erg dankbaar voor alle lieve berichtjes die ik van jullie op mijn vorige blogbericht kreeg, dat doet je echt enorm goed en sterkt alleen nog maar meer om door te pakken! Het gaat me nog steeds prima af (zelfs gisteren:-) en ik begin het echt wel te merken, voel me nu al lekkerder in mijn vel en de riem kan een standje strakker!! Ik ben er nog lang niet dat besef ik best en ik hou jullie op de hoogte!
 
**
Ik verstuurde zelf ook nog post aan Esther en Moos, als bedankje voor hele lieve post die ik laatst al van ze mocht ontvangen en wat gehaakte blommen aan Susan om mee te helpen met het pimpen van haar omslagdoek!
 
Ik heb  trouwens ook weer een sjaal klaar, die show ik de volgende keer!!
 
Fijne dag allemaal!!
 
** Grtzz..Maddy**
 

zondag 22 juni 2014

Trots!

 
Ik ben trots...trots op mezelf:-) Dat is iets wat ik absoluut niet heel snel hardop zou roepen, maar in dit geval ben ik het echt en wil gewoon heel graag delen waarom!!
 
Altijd ben ik in de gelukkige positie geweest dat ik een 'normaal' gewicht had, mijn hele leven heb ik maatje 38 gehad, hoefde nooit ergens op te letten, kon eten wat ik wilde en besefte ook wel dat ik daar mazzel mee had, blijven er na een zwangerschap bij de meeste vrouwen kilo's aanhangen, ik viel bij beide zwangerschapen alleen maar af en was na de bevallingen lichter dan vóórdat ik in verwachting raakte! Ik heb mijn moeder vroeger thuis altijd zien 'struggelen' met haar gewicht en allerlei dieëten, dus ik wist best dat het ook heel anders kon zijn!
 
...tot ik een jaar of 4 geleden met roken ben gestopt én vrij snel daarna een schildklier afwijking kreeg, waarvoor ik medicijnen moest slikken...vanaf dat moment ben ik langzamerhand van maatje 38 naar maatje 46 gegroeit, ik vond het zeker niet leuk maar accepteerde het en het was gewoon niet anders.
Nu ben ik al ruim een jaar van de medicijnen af en is het met de schildklier wonderwel helemaal goed gekomen, het is niet gezegd dat het nooit meer terug kan komen, maar in principe is het genezen en werkt hij weer naar behoren!
 
Inmiddels was ik nu ook sinds het stoppen met de medicijnen een jaar stabiel qua gewicht en merkte toch dat ik mezelf niet heppie voelde met maatje 46 en steeds een maatje grotere shirts ging dragen...want owee als je een vetrolletje of buikje ziet, terwijl me dat bij een ander helemaal niet stoort, maar naar jezelf kijk je toch kritischer.
 
Tot mijn zoon laatst zei toen ik een nieuw shirt aan had "wat heb je nu weer voor toga aan!" Ik moest er erg om lachen, maar tegelijkertijd vond ik het helemaal niet grappig!
Vanaf dat moment ging er bij mij een knop om en ben ik met mezelf aan de slag gegaan
...ik ben absoluut niet vreselijk streng aan het lijnen of aan het afzien, want daar geloof ik niet in...maar ik geloof wel in consequent zijn en bewust letten op wat je neemt/eet en doet!
 
Ik eet nu Griekse yoghurt (met kers/perzik of framboossmaak van Optimel, nog lekker ook!), neem tussendoor geen chocola of snoep meer...zelfs geen dropje, maar wel s'ochtends en s'middags bij de koffie/thee iets als een time-out of rijstwafels met kaassmaak (niet die smakeloze kale dingen hoor:-) en tussen de middag eet ik geen brood, maar wasa crackers met mager beleg (rauwe ham, slankie, milner, linera paté...nou ja noem maar op, genoeg keuze) en wat fruit (dat eet ik ook wel tussendoor trouwens),
S'avonds eet ik normaal, met de rest mee ik kook niks aparts, alleen schep ik geen twee keer meer op, bij de koffie geen koekje meer, maar om een uur of 10 nog wel lekker een hartige snack van noten (cashew of walnoten) en een paar tucjes:-)
Ik drink veel water en neem regelmatig een lekker glaasje rosé of Radler en op Zondag eet ik gewoon een frietje mee!
Qua bewegen fiets ik meer en doe iedere dag wat simpele been- , buik-  en armspier oefeningen (kost een kwartiertje!).
 
Ik begon op 84,7 kilo en vanochtend gaf de weegschaal 81,4 kilo aan en ik ben 'pas' 3 weken op weg!! Het is lang geleden dat ik zo'n trots gevoel had, vandaar dat ik het gewoon MOEST delen en tegelijkertijd is het een extra stok achter de deur om zo door te gaan!
 
 
Ik ga mijn crackers smeren :-), fijne Zondag allemaal!! xx
 
**Grtzz..Maddy**
 
 
 

vrijdag 13 juni 2014

Het vestje wat geen vestje werd :-)

In mijn vorige blogbericht liet ik jullie raden wat mijn 'mistery project', waar ik een foto van liet zien, moest gaan worden en de 'winnaar' zou een aardigheidje krijgen...er kwamen hele leuke antwoorden voorbij, maar uiteindelijk raadde Angélique (Made With Love) dat het om een vestje ging
..inmiddels heeft .Angélique al post ontvangen (weer vergeten foto te maken)...maarrrr het mooie van het verhaal is, dat het vestje toch geen vestje is geworden...hahaha

Niet omdat ik geen vestje meer wilde maken, maar omdat ik er niet uitkwam!! Ik heb een hele middag zitten worstelen met een mindering die ik halverwege in het patroon aan beide kanten moest maken en waarbij de siersteek dan ook nog gewoon door moest lopen...het lukte me niet en het klopte steeds van geen kanten......heb het op allerlei manieren geprobeerd en telkens maar weer uithalen, weer proberen GEK werd ik er van!!
Uiteindelijk was ik er zooo klaar mee, dat ik het helemaal heb uitgehaald! 
Het patroon klopt gewoon niet, laten we het daar maar op houden (voor mijn gemoedsrust :-)

Dan maar iets anders met de wol en aangezien ik het vrij zoete kleurtjes vind, wilde ik er toch iets 'op kindergebied' mee maken en waarvan ik zeker wist dat het WEL zou lukken en dus is het uiteindelijk toch weer een sjaal geworden:-)...alleen dan in een kinderversie en een bijpassende hoofdband er bij! 
Het 'doorhaal idee' had ik een keer op Pinterest gezien en ben daar zelf mee aan de slag gegaan...ik vind het uiteindelijk heel leuk geworden en ben er blij mee!! 
Vanavond eerste wedstrijd Nederlands elftal...spannennnd, ben normaal helemaal geen voetbalfan, maar wel chauvinistisch genoeg om met deze Oranje gekte mee te doen!
We gaan er voor zitten...met een haakwerk...dat dan weer wel :-)

Fijn week-end!!!

**Grtzz..Maddy**

woensdag 4 juni 2014

Moeder-dochter workshop, sjaal en Mistery Project

In mijn vorige blogbericht vertelde ik over de 'moeder-dochter' workshop die ik bij de kapper zou gaan doen. 
Het was superleuk en heel leerzaam, maar toch wel ietsiepietsie moeilijker dan ik had gedacht hoor...hahaha...ik kon al wel een beetje invlechten, maar deed dat dus veeeeels te grof en je moet echt hele kleine plukjes opnemen om een mooi gelijkmatige vlecht te krijgen zonder al te veel uitstekende sprieten (wat bij mij dus wel altijd het geval was :-) ook leerde ik de visgraat, ingevlochten visgraat en waterval vlecht techniek. daarna hebben we nog knotten gemaakt met een 'donut', had ik ook nog nooit gedaan, maar nu ik weet hoe simpel het werkt, heb ik inmiddels bij mezelf ook al eens zo'n knot gemaakt (laag in de nek...alla Maxima..jaja :-) 

Op facebook had ik de foto's al laten zien, maar hier nog niet...dus bij deze!!Ik heb er nog wel behoorlijk de tijd voor nodig, dus s'ochtends voor het naar school gaan, is geen optie, maar het is hartstikke leuk voor een speciale gelegenheid of in het week-end om er even lekker op los te vlechten!! Deze workshop was nu ter ere van het 35-jarig bestaan van de kapsalon, maar ik hoop dat ze in de toekomst vaker dit soort workshops gaan geven, zou nog wel meer willen leren!


**


Omdat ik met verschillende haakprojecten tegelijk bezig ben, komt er ook regelmatig iets af, waaronder deze sjaal....het had eigenlijk een poncho (van een rechthoek) moeten worden, maar toen de 'lap' groot genoeg was, heb ik besloten om het een sjaal te laten, dan heb je er toch net iets meer draagmogelijkheden mee. Het patroon komt uit 'Simply Haken'  no. 01/2013 en het zijn een soort kleine driehoekjes.
 Gemaakt met mijn favoriete garen Stylecraft Special DK in de kleur Wisteria (lila)

**

Ik ben ook meteen met iets nieuws gestart en noem dat vanaf nu mijn Mistery Project...

...want jullie mogen gaan raden wat het wordt.

De eerste die het goed raad krijgt van mij een aardigheidje opgestuurd!! Ik geef alvast één hint: het wordt GEEN sjaal!

Suc6 met raden :-)!!

**Grtzz..Maddy**

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...