maandag 14 september 2015

My cup of tea/coffee

Een tijdje geleden zag ik via Instagram bij RepeatCrafterMe geweldige gehaakte onderzetters voorbijkomen in de vorm van kopjes en was er meteen verliefd op! Er stond een link bij naar de gratis beschrijving en heb ze toen meteen gemaakt.
Wil je ze ook maken dan vind je de beschrijving voor deze leuke kopjes HIER

Je maakt ze van wat dikkere katoen zoals de Paris van Drops of Creativ Cotton van Rico en een haaknaald nummer 5 
De bloemetjes heb ik er later op geborduurd, vond ik zelf leuk maar hoeft dus niet:-)Ik kreeg er allerlei andere ideetjes mee en ben ze kleiner gaan maken. 


Ik heb netjes om toestemming gevraagd of ik een beschrijving in het Nederlands op mijn blog mocht zetten voor het gehele kopje, maar heb daar geen reactie op gekregen...dus doe ik dat niet, het is tenslotte niet mijn patroon....maar ik kan natuurlijk wel vertellen hoe ik ze kleiner heb gemaakt:

Je gebruikt dan een kleinere haaknaald (nummer 2) en dunnere katoen zoals bv. Catania of cotton 8. 
In de beschrijving voor de onderzetters heb ik tot en met toer 10 gehaakt,  (toer 11 en 12 laten vervallen en je eindigt dan toer 10 met twee lossen zoals je anders in toer 12 zou doen) vervolgens ga je verder met toer 13. De rest van de beschrijving blijft hetzelfde.
Door die twee toeren te laten vervallen blijft het kopje wat beter in verhouding. 
Zo heb je hele leuke kleine kopjes om bv. als applicatie te gebruiken, als broche...of plak er een magneetje achter!...of maak er een leuk slingertje mee! 
Hiervoor haak je met haaknaald nummer 3 een ketting van 200 lossen en haak één toer in halve vasten.
De kopjes heb ik daarna aan de sliert bevestigd met splitpennen (een briljant idee van zoon:-), ik zocht namelijk een manier waarop ze niet zo stijfjes vast zouden hangen en nu is het ook net of ze aan kleine haakjes hangen.
Leuk om te maken voor een thee óf koffieleut!Mocht je er ook mee aan de slag gaan, dan veel plezier ermee!!
Vermeld wel altijd even netjes de link en gebruik geen foto's zonder toestemming, zo blijft het ook leuk om dingen te delen xx

**Grtzz..Maddy**

Vind je de onderzetters, applicaties of het slingertje heel erg leuk, maar kun of wil je het niet zelf maken, kun je ze ook in mijn Etsy winkel of op www.maakhetff.nl vinden.

dinsdag 8 september 2015

Speldenkussentje en labels

Ik had nog aardig wat garen over van de Happy sjaal uit mijn vorige bericht en maakte er o.a. dit speldenkussentje van. 
Komt uit het boekje 'Haakgeluk' van Claire Boeter.Op Instagram zag ik laatst bij iemand zelf uit te printen labels voorbij komen (zie foto hieronder), maakt het helemaal af toch als kadootje! De labels zijn natuurlijk voor meerdere zelfgehaakte spulletjes te gebruiken zoals onderzetters, handwarmers, knuffels...enz
Klik op onderstaande foto om naar de printables te gaan.
Fijne dag!!
**Grtzz..Maddy**

vrijdag 4 september 2015

De happy sjaal


Mijn vakantie project van dit jaar was de 'happy sjaal', naar een ontwerp van.beesandappletrees
Ik maakte hem van scheepjes Cotton8, een heerlijk zachte katoen, ideaal voor sjaals! Het draagt lekkerder dan bv. Catania wat iets stugger aanvoelt (vind ik tenminste :-). Ik hou ook van de wat mattere uitstraling die dit garen heeft.


Een erg leuke sjaal om te haken. Door de vele kleurwisselingen gaat het snel en de steek haakt lekker weg...een aanrader!!Gisteren heb ik hem voor het eerst gedragen en hij doet zijn naam eer aan..ik ben er blij mee!!

Fijn week-end!
**Grtzz..Maddy**

dinsdag 1 september 2015

Gehaakte en gevlochten wraparmbandjes


Gehaakte en gevlochten wraparmbandjes:

Nodig:
3 kleuren katoen (bv. catania)
haaknaald 2,5
2 veterklemmen 1 cm. breed
slotje
bedeltjes
aanbuigringetjes


Haak drie slierten van lossen:
*voor de dubbele wrap (foto boven) haak je drie slierten met een lengte van 2x je polswijdte minus 2 cm. (=voor het slotje)
*voor de driedubbele wrap (foto onder) haak je drie slierten met een lengte van 3x je polswijdte minus 2 cm. (=voor het slotje)
Klem aan één kant de 3 slierten naast elkaar vast in een veterklem en ga de slierten vlechten, probeer dit zo gelijkmatig mogelijk te doen.
Klem vervolgens de 3 gevlochten slierten ook vast met een veterklemmetje.
Zet er een slotje aan en hang er verdeeld over de wrap een paar leuke bedels aan d.m.v. de aanbuigringetjes.

©MaakHetFF

Tekst en foto's niet zonder toestemming kopiëren.
Directe link wordt op prijs gesteld.

Veel plezier ermee!

**Grtzz..Maddy**

Ik ga het een beetje anders doen..

Ik heb lang nagedacht wat ik met mijn blog aan moet...het lukt me gewoon niet om het bij te houden. Als ik dan bij mezelf te rade ga, waarom het me niet lukt..is het omdat het me  teveel tijd kost om berichtjes te schrijven, de rust en zin hebben om er voor te gaan zitten...dat werkt voor mij niet op de een of andere manier. 

Misschien komt het ook, omdat er een gevoel van 'moeten' is ontstaan wat me tegenstaat. Ik heb dan het gevoel dat ik iets moet schrijven en eigenlijk heb ik dan ff niks te vertellen vind ik zelf.
Niemand zegt natuurlijk dat het moet, niemand draait mijn arm om..ik weet dat het nergens op slaat, maar zo voelt het en als iets een 'moeten'  wordt is het niet leuk meer.
Aan de andere kant vind ik het zo zonde om er niks meer mee te doen, verwijderen is al helemaal geen optie, er zit zoveel van mezelf in van de afgelopen jaren. 

Ik ben gewoon geen schrijver in hart en nieren, dat laat ik liever aan anderen over die dat vele male beter kunnen en daar ook veel plezier aan beleven!! 
Zal heus nog wel eens een berichtje schrijven, maar alleen als ik daar op dat moment zin in heb :-)
Het alleraller liefste ben ik gewoon lekker creatief bezig, op wat voor manier dan ook.
Dus heb ik besloten om mijn blog alleen nog te gaan gebruiken puur en alleen als creatief naslagwerk.

Geen 'geleuter' meer, maar foto's laten zien wat ik heb gemaakt eventueel met een kleine uitleg of een link, zo wordt het een creatief naslagwerk voor mezelf en tegelijkertijd (hopelijk) een inspiratiebron voor anderen. 

Mocht je toch nog iets van mijn persoonlijk 'geleuter' willen volgen, kan dat via Instagram (klik op het ikoontje van de camera aan de rechter zijkant), daar ben ik vrijwel dagelijks te vinden met foto's en korte berichtjes over van alles en nog wat.


Zo dit gezegd hebbende, ga ik nu mijn eerste bericht 'nieuwe stijl' voorbereiden :-))


...voor iedereen die me nog steeds volgt!!


Fijne dag!! 
**Grtzz..Maddy**


Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...