zondag 14 april 2013

Volendam en veel post!

Een tijdje geleden vertelde ik dat mijn schoonmoeder 75 was geworden en we haar met de schoondochters een dagje Volendam als kado hadden aangeboden. Gisteren was het dan eindelijk zover en vertrokken we rond 11 uur richting Volendam. 
We hadden van tevoren al helemaal uitgestippeld wat we zouden gaan doen en daarvoor ook de nodige reserveringen gemaakt.

We begonnen in restaurant Smit-Bokkum, waar zowel het Palingsound museum als een palingrokerij gevestigd is. Als eerste bezochten we het museum, wat eigenlijk niet veel voorstelt, het is alles bij elkaar maar een zoldertje:-). Toch was het wel leuk om allerlei items, zoals goude platen, muziekprijzen en héél veel foto's van bekende Volendamse artiesten te zien.

Daarna een kopje koffie in het restaurant en aansluitend bezochten we er de palingrokerij inclusief een verhaal over de palingvisserij en hoe het roken van de paling in zijn werk gaat.
Nadat we daar nog héérlijk hadden gelunched, moesten we om 2 uur bij de VVV zijn voor een 'dorpsrondleiding'.

Onze gids was Klaas en Klaas was een echte Volendammer met enorm gezellige en humoristische verhalen!! De rondleiding was super...je ziet en hoort dan toch dingen die je anders niet zou weten en dankzij Klaas hebben we ontzettend gelachen!

We hadden wel een iets te strak programma bleek, want Klaas was zo'n gezellige verteller dat de rondleiding nogal uitliep en uiteindelijk moesten we nog haasten om weer op tijd bij het volgende 'onderdeel' te zijn...hahaha...dat was de "Kiss Fish", even heerlijk 20 minuutjes relaxen met de blote voetjes in een bak met visjes...best een aparte ervaring en tjemig wat kriebelt dat, maar daarna...babyzachte voetjes:-)!!

 Kiss Fish

 In hetzelfde pand kon je ook op de foto in Volendams kostuum en dat hebben we uiteraard gedaan, tja als je daar bent! Dit is trouwens ook de enige foto die ik (tot nu toe) heb, ik heb zelf verder geen foto's gemaakt....maar ik had een foto in kostuum beloofd, dus voilá!
Als je er op klikt zie je hem wat groter

 
 Mogen jullie raden wie van de 5 ik ben...LOL..

Na de foto zijn we heerlijk een poos in het zonnetje (we hadden geweldig weer!) op een terras gaan zitten met een drankje en een bittergarnituurtje. Toen nog even geshopt en om 6 uur was er gereserveerd in een restaurantje op de dijk, waar we superlekker én gezellig hebben getafeld.
Als afsluiter bij mijn schoonmoeder thuis nog een kopje koffie gedronken en na gekletst, waarna we allemaal weer huiswaarts zijn gegaan.

Het was een supergeslaagd dagje, voor allemaal  een geweldige herrinnering!!

**********

Deze dag had nog een leuk staartje, want bij thuiskomst lag er een boel post op me te wachten!
Bij Saskia van La FeMe en Spruiten, was ik één van de gelukkige winnaars van een verrassingsenvelop...nou en wat voor een envelop was dat, de ene na de andere verrassing kwam er uit rollen...van lintjes en zelfgemaakte theezakjes, tot prachtige gehaakte onderzetters (heerlijke kleurtjes!), mooie kaartjes, stickertjes, noteboekje, grappige pleisters...nah teveel om op te noemen en zo leuk om uit te pakken, je bent net jarig!
Saskia, hartstikke bedankt dat was met recht een verrassingsvlop!!


 Ook lag er een mooie gevulde envelop via Dream Make Share en deze was van Coby, ze heeft helaas geen blog, dus kan jullie niet doorverwijzen, maar in de vlop ook allemaal leuke verrassingen, mooie kaartjes, een prachtige (hand?) bedrukteboekenlegger, een omhaakte nostalgische kaart, leuke splitpennetjes  enz.enz... Coby schreef dat ze mijn blog wel eens leest, dus Coby hartstikke bedankt voor deze leuke post!!

(het is me trouwens een raadsel waarom de foto nu op zijn kantje staat!?)

Dan was er nog last but not least hele lieve post van Moos, van Moos en haar Moosies
Moos zag de Cupcake stickertjes en dacht die zijn voor MaddyMeis (zo stond het op het schattige lammetjeskaartje:-))..helemaal lief van jou Moos, dankjewel!! 


Moet ik nog meer zeggen? Het was gewoon een topdag!!

**Grtzz..Maddy**

21 opmerkingen:

  1. Wat een heerlijke dag. En je bent goed verwend.
    groeten Cream@

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lekker van genoten dus!!! Vast ook wel een klein beetje vermoeiend, maar dat ben je na al dat leuks natuurlijk zo vergeten!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. jij staat niet op de foto !!

    en je hebt veel moois gekregen
    en een dagje volendam lijkt mij altijd erg leuk :-)

    liefs, Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. hahaha...het is geen strikvraag hoor, ik sta er toch echt op!

      Verwijderen
  4. volgens mij ben jij de dame met de koffiemolen!!
    gezellig hoor een woman-only daggie!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat gezellig ! 2e van rechts toch (voor de kijkers) en zo niet, nou dan lijken jullie teveel op elkaar haha! Wat heb je een gezellige post gekregen, leuk! En binnenkort nog meer, maar dat moet ik nog bedenken hahaha!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een heerlijke dag met een gouden randje, wat zal je schoonmoeder genoooooooten hebben, Super!!
    X Es

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een heerlijk dagje uit! :-) Ben jij degene rechtsonder (die vind ik het meest op de foto op je blog lijken)? :-) Leuk, zo'n foto!
    En leuke post!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een heerlijk dagje zeg! Prachtige foto met dat Volendsmse kostuum;) Groetjes, Monique

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Jij bent de dame met de koffiemolen!!!!! Heb ik het goed????? Leuk z'n dagje uit met moeders. En wat ben je weer verwend....

    Lieve groet,dinah

    PS:Ik denk dat je foto andersom staat omdat je middenkolom vrij klein is en dan zet de layout (ontwerp) van je blog de foto andersom anders past het niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Leuk! !! En ehhh jij bent het koffie molen meisje! Let us know Maddy ha ha ha

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Een super leuke dag heb je gehad zo te lezen. Dat volendamse kostuum staat je leuk, het is weer eens wat anders dan een mantelpakje :)
    Je bent heerlijk verwend met gezellige post.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ehhh kopje koffie Volendams koffiemeisje hihihihi

    Wat een geweldige foto!!!!!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Het leest als een super leuke dag, eentje om te koesteren. Fijn als het zo gezellig is toch? En dan ook nog fijne post ontvangen, das toch super. Fijne dag, lieve groet Tinie

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Haha geweldig zo'n Volendamse foto :) Dat moet wel een heel leuke dag geweest zijn zo te lezen. En wat een post-verwennerij zeg! Leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat leuk, heb dat altijd al eens willen doen, op de foto in Volendams kostuum:)
    Zo te lezen hebben jullie een heerlijke dag gehad en lekker gegeten...en die "Kiss Fish" zag het veel in Thailand, maar ben zo bangerd..durf het gewoon niet:)
    Wat lief die cupcake stickertjes.
    Groetjes,
    Letty

    BeantwoordenVerwijderen
  16. wat een zeer leuke dag.
    al die leuke foto's.

    groetjes sannie

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Dat was een gezellige dag zo te lezen. De foto is erg leuk geworden hihihi.
    En je bent ook weer flink verwend.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wow wat een fijne dag en wat leuk om jou zo op de foto te zien staan hihi!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Oh wat heb ik meegenoten van je verhaal! Wat een fijne dag voor je schoonmoeder en jullie samen. Zo'n dorpsverteller vind ik altijd heel erg leuk, zo krijg je inderdaad altijd fijne verhalen te horen. Heerlijk die dag van jullie! En die verwennerij erachter is een geweldige afsluiter zo te zien. Fijn!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ohja, ik denk de tweede van rechts, dat jij dat bent :-)

      Verwijderen

Gezellig als je een reactie achterlaat!
Bedankt en Grtzzz...Maddy

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...