zaterdag 20 september 2014

Paleis Soestdijk

Ik ben in Baarn opgegroeid met Paleis Soestdijk '0m de hoek' (ca. 10 minuten fietsen), kom er misschien bijna wekelijks wel eens langs en als klein meisje liep ik op koninginnen dag mee in het defilé om bloemetjes te leggen op het bordes. 
Aan de vlag bovenop het dak kon je altijd zien of 'ze thuis' waren, dus als we er langs kwamen en de vlag hing er, dan was het "Juultje is thuis"

Zo'n paleis spreekt natuurlijk best tot de verbeelding en ben er sinds het is opengesteld voor publiek, ook al eens binnen geweest...het is niet zo pracht en praal als je misschien zou denken, maar na het mijn hele leven van buiten te hebben gezien, toch zeker een bijzondere ervaring om dan eens aan die andere kant te staan!

Vorige week Zaterdag was het open monumenten dag en waren de paleistuinen gratis toegankelijk, tegelijkertijd was er een kampioenschap voor oude gerestaureerde koetsen waarvan de prijsuitreiking ook bij het paleis was, daar zouden ze ook allemaal in vol ornaat opgesteld staan. 
Daarbij is het leuke dat één van mijn zussen sinds de zomer als vrijwilligster in het paleiswinkeltje werkt en deze dag moest werken...dus alles bij elkaar redenen genoeg om samen met mijn andere zus (voor wie het nog niet wist ik heb er 3 en 1 broer :-), de tuinen (én zus in het winkeltje:-) weer eens een bezoekje te brengen!
Esther had voor de grap gevraagd of ik niet wat leuke zaadjes voor haar uit de tuinen kon plukken...en gelukkig hadden anderen dat dus al keurig voor me gedaan...hahaha, zag mezelf nl. al in het 8 uur journaal voorbij komen "vrouw uit Baarn in de tuinen van Paleis Soestdijk opgepakt na het molesteren van de koninklijke planten!"

Het zijn zaadjes van de lievelingsbloemen van Juliana (rode Lathyrus)...inmiddels zijn de zaadjes al bij Esther aangekomen, dus ben benieuwd of ze het gaan 'doen'!!
Hierbij een foto als bewijs dat ze wel echt bij het paleis vandaan komen :-))
       Mochten jullie eens in de buurt zijn en het paleis zelf een bezoekje willen brengen. Klik dan HIER voor meer info en openingstijden.

Fijn weekend!!

*Grtzz..Maddy*
      17 opmerkingen:

 1. Ben helemaal in mn nopjes met de zaden van Juul, ze is en blijft mijn lievelingskoningin! Hopelijk is het snel april dan mogen de zaden de grond in, nogmaals een dikke dankjewel XXXXX

  BeantwoordenVerwijderen
 2. gaaaaaaaaaf! ik ben er ook nog nooit geweest trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eveen terug in de tijd. Het blijft een bijzondere plek. Die koetsen zijn daar echt op hun plek. Ik ben er nog nooit geweest. Wat fijn dat ze de zaadjes daar gewoon verkochten. En dan nog wel van de lievelingsbloemen van Juultje.

  Fijn weekend, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Owww dat kan ik me zo goed herrinneren hè .... vroeger thuis kijken naar Juul haar defilé .... en toen keek ik dus ook nietsvermoedend naar jou ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij zijn er met Hemelsvaart geweest. Zeker een uitje om aan te bevelen en inderdaad het is geen pracht en praal maar wel heel leuk om te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, als het zo'n beetje je buren zijn én je zus werkt er, dan moet je er zeker naar toe! Leuk uitje op monumentendag!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heb jaren in Loosdrecht gewoond en ben er vaak langs gekomen, maar nooit in geweest. Misschien gaat het er nog eens van komen als we weer eens in de buurt zijn, wonen nu al 10 jaar elders.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jij hebt wel iets met dat koninklijke: eerst de lintjesregen (waar ik nog steeds heel blij mee ben) en nu een bezoek aan het paleis :-)
  Mooie foto's, dankjewel dat we mochten meekijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh ja dat weet ik nog al die mensen de langs het bordes liepen en bloemen op de trappen achter lieten. Daar keek ik als kind ook naar. Ik zou er best wel eens een kijkje willen nemen. Wie weet komt dat nog eens.

  Lieve groet, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja leuk he, ik heb er ook veel herinneringen aan. Mijn vader heeft nog wacht gelopen in de paleistuinen (werkte vroeger een tijd bij de marechaussee). Je mocht níet lachen als je op wacht stond bij het hek. En dat van die vlag weet ik ook. Het defilé heb ik maar één keer meegemaakt. Wij hadden op koninginnedag altijd spelletjesdag op school (in Amersfoort) en dáár gingen we heen. Heb ik ook fijne herinneringen aan. Was het in Baarn ook zo dat het dorp versierd werd met van die palen met oranje of rood/wit/blauwe stof? Ik keek er altijd zó naar uit en vond het vreselijk toen dat stopte (blijkbaar waren ze versleten en werden niet vervangen).
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuke foto's van een heel leuk uitje! Hahaha en die zaadjes, leuk verhaaltje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Kan mij al inbeelden dat dit een zeer leuk uitje was. Leuke footo's trouwens.
  Fijne zondag, groetjes Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat leuk. Ik ben daar nog nooit geweest... Maar misschien komt dat nog een keer.

  liefs Nana

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik had jou nog wel in het journaal willen zien :).
  Een gezellig dagje uit om de hoek en wat leuk dat de herinneringen dan weer boven komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik ben er ook nog nooit geweest, maar het ziet er wel prachtig uit allemaal zo te zien!
  Hahaha, die Es, aanzetten tot diefstal en het dealen van zaad LOL, moet niet gekker worden met haar ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hi,hi jij hebt wat over voor Es, de zaadjes van Juul pikken. Hopelijk gaan ze het wel doen want je weet wat ze zeggen over gestolen waar...... Ik zou het paleis ook wel eens willen bezoeken dus dat moet maar op mijn lijstje van things to do (ooit)

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig als je een reactie achterlaat!
Bedankt en Grtzzz...Maddy

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...