woensdag 1 april 2015

Overzicht Maart en YoYo

Wow en dan is het ineens alweer April!! Dat Maart zijn staart roert hebben we de afgelopen dagen wel gemerkt...jakkes wat een wapper weer..hoop dat April ons heel veel mooie(re) dagen gaat brengen, laat maar komen die zon!!
Maart was voor mij wel een hele creatieve maand..als ik er op terug kijk heb ik best veel gemaakt...dat is een goed teken, want dan ben ik in mijn element :-)

Een aantal dingen heb ik in mijn vorige blogposts al laten zien, hier een collage van wat ik nog meer (af)maakte deze maand:


Sommige van deze spulletjes zijn terug te vinden in mijn webwinkel MaakHetFF ..zoals het tasje linksboven, de kralen potloodbroches en de voorjaars schouderwarmer/col.

Het tasje rechtsboven maakte ik voor mezelf...het is een oproltasje voor in de handtas, geen plastic tasjes meer, maar heb nu altijd een gezellig tasje bij me voor kleine aankopen en boodschapjes! Het stofje kreeg ik vorig jaar van Esther (espiratie) en komt uit Italië...het lag nog steeds te wachten op een mooie bestemming en die heeft hij nu gevonden! Ik maakte van een reststukje ook nog een speldenkussentje.

***

Maart was ook de maand dat we 'gezinsuitbreiding' kregen! Na het veels te jong overlijden van Dropje in Januari, wilden we graag een poesje uit het asiel adopteren...Dropje konden we helaas niet redden en de asiels zitten zo overvol met lieverds die een tweede kans verdienen en waar we er wél eentje van konden redden...dat vonden we een mooie gedachte en toen begon onze zoektocht! 
Uiteindelijk zagen we YoYo in het asiel in Utrecht (toen heette ze Jasmijn). We gingen daar op de gok kijken en zij was net die dag beschikbaar gekomen voor adoptie...we waren meteen verkocht! YoYo is een heel grappig poesje van 9 maanden, ze kwam direct al heel blij naar ons toe en was heel toegankelijk.

Inmiddels is ze nu al bijna 3 weken bij ons, in het begin is het best moeilijk geweest, zij moest natuurlijk aan ons en de nieuwe omgeving wennen, wij aan haar, er was verder niet veel bekend over haar achtergrond, alleen dat ze was gevonden, je weet dus niet zoveel van de bagage en het waarom van bepaalde gedragingen....maar vooral ook Vlekje en YoYo moesten natuurlijk aan elkaar wennen, dat hebben we heel langzaam uitgebreid en nog laten we ze niet 'zonder toezicht' samen. 

YoYo is een enorme lieverd, echt komisch en er zit geen kwaad bij, maar ze was heel erg druk en onbesuisd, spelen vond/vindt ze erg leuk, maar zag daarbij handen, voeten en meubels ook als speelgoed...we hebben haar daar ook echt consequent in moeten sturen, daarnaast zat ze ooooveral in en op...de tafel, meubels, de keuken, ze heeft in de koelkast gezeten en in de vaatwasser...hahaha...alles werd beklommen en bekeken..ze at van de planten/bloemen...heb haar wel honderden keren ergens vanaf moeten plukken!! 

Ze is gelukkig ook erg slim en leert heel snel, ook van Vlekje die haar eveneens op haar manier corrigeert en 'het goede voorbeeld' geeft! Het gaat met de dag beter, ze is al veel rustiger geworden, komt zelfs af en toe bij je liggen en speelt nu vooral lekker met haar speeltjes en laat de meubelen en onze handen en voeten eigenlijk al grotendeels met rust, het komt wel goed...vooral als ze over een poosje ook naar buiten mag en daar wat energie kwijt kan! 
Ik heb echt wel even op het punt gestaan dat ik twijfelde of we hier goed aan deden, maar vooral ook dankzij de adviezen en hulp van mijn lieve vriendin Esther en nog een speciale vriendin is er echt een keerpunt gekomen, ik heb er nu vertrouwen in, we zijn er nog niet en dat hoeft ook niet...heeft tijd nodig, maar we komen er wel en we zijn blij met onze lieverd, willen haar niet meer missen!! 

Fijne dag!!
**Grtzz..Maddy**12 opmerkingen:

 1. Je bent lekker bezig geweest, die opvouwbare tasjes zijn super! Krijg meteen inspiratie!
  Ah ja een kleine poes erbij...erg leuk uiteraard maar ook extra werk erbij. Je moet natuurlijk het kleine ding opnieuw opvoeden... Mar ah je krijgt er ook veel voor terug... Wat spingeluid en je hartje maakt een sprongetje. Veel plezier hoor met
  YoYo.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat was jij creatief vorige maand ...
  Maar ja je zou voor minder met dat weer ...
  Een warm welkom aan jullie nieuwe bewoner ...
  Fijne woensdag ... lieve groetjes Valerie ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het was een drukke maand, wat heb je een boel mooie spulletjes gemaakt. Gefeliciteerd met de nieuwe bewoner! Lieve groetjesTinie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh weet je dat ik daar toch even bij moet slikken, je verhaal over YoYo. Zo te lezen (en dat wist ik natuurlijk stiekem ook wel ;)) is ze in een heel warm nest gekomen :).
  Oh hier vliegen de uren soms voorbij zonder creatief te zijn, maar gelukkig mag ik dat wel weer op mijn werk :D. Mooie dingen maakte je! Dikke knuffels!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo te zien is het een productieve maand geweest. Resultaat mag er best wezen want het zijn heel mooie en leuke spulletjes.
  Wat kan ik toch steeds genieten van katten als ik ze zie. Je hebt een hele moedige beslissing genomen om zo'n schatje in huis te nemen om haar een tweede kans te geven. Weinige mensen staan daar voor open, maar je gaat er nog veel vriendschap van krijgen.
  Nog een fijne en creatieve week, lieve groetjes, Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn te lezen dat YoYo zich steeds meer thuis gaat voelen. XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 7. YoYo is een scheetje en ben blij dat de balans weer terug is.....Inderdaad een mega creamaand zeg heeeeeerlijk!
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een gevarieerde maand met mooie pluspunten! En wat een schatje zo te zien jullie YoYo!
  Dikke knuffel!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een schattig katje. Ze lijkt een beetje op mijn vroegere Poek. Ben het helemaal met je eens hoor dat asielpoesje een 2de of 3de kans moeten krijgen. Kostmisschien wel wat tijd en aandacht maar ja dat is met een kitten toch ook het geval. Fijn dat het allemaal goed gekomen is en dat jullie happy zijn met elkaar.

  Fijne paasdagen en lieve groet, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooie dingen heb je gemaakt! Bekend garen voor de kol en fijn om mee te werken. Ik haak er nu een rokje mee (in een andere kleur, heb van deze versie een omslagdoek gemaakt).
  Zo lief, jullie YoYo, maar dat zal idd heel wat energie kosten!
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een warm thuis heeft YoYo gekregen! xx

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig als je een reactie achterlaat!
Bedankt en Grtzzz...Maddy

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...