Dit is één van mijn favoriete recepten.
Een lekkere aanrader als het warm weer is, je niet uren in de keuken wilt staan of graag van tevoren je maaltijd wilt maken als je visite krijgt, maar vooral wanneer je geen keukenprinses bent (zoals ik)!
Hoofdgerecht voor 6 personen.
Nodig:
-1 zak Pasta (Penne of Farfalle)
-1 Potje groene Pesto
-1 Bol Mozarella
-1 Doosje Cherry tomaatjes
-1 Doosje/zakje Pijnboompitjes
-1 Potje gedroogde tomaat in olie
-1 Zak Rucola sla
-1 Zak grove Kaassnippers of Parmezaanse kaas
-Olijfolie
-Peper en Zout
+
1 hele grote sla kom/bak
Voorbereiden:
Pasta koken, afspoelen met lauw water en af laten koelen in vergiet.
Alle ingrediënten in (kleine) stukjes snijden,
Pijnboompitjes roosteren in een droge koekenpan.
Bereiden:
Doe de koude pasta in de sla bak en roer er een flinke scheut olijfolie door, zodat de pasta niet aan elkaar plakt.
Vervolgens gaan alle ingrediënten erdoor...let wel op de volgorde, die is belangrijk omdat het anders heel lastig doorroeren wordt!
Ik doe trouwens zelf nooit het hele potje pesto, gedroogde tomaatjes of alle cherry tomaatjes erdoor, omdat ik dat zelf teveel vind, maar dat moet je naar eigen smaak even uitvogelen.
-Eerst gaat de pesto erdoor, zodat het goed verdeelt is.
-Daarna de Mozarella, Gedroogde tomaatjes en de Cherry tomaatjes, opnieuw goed doorroeren
-Vergeet niet even te proeven...naar smaak wat zout en peper erbij.
-Dan de Pijnboompitjes en Kaassnippers, goed roeren.
-Als laatste gaat de rucola erdoor en goed omscheppen.
Klaar!
Je kan er ev. nog een frisse komkommersla naast doen.
Lekker stokbroodje, foccacia of Turks brood erbij en smullen!!
Lijkt me heerlijk. Ga ik vast eens proberen.
BeantwoordenVerwijderengroetjes,dinah
Lekker!
BeantwoordenVerwijderen