donderdag 18 juli 2013

Omslagdoeken 'Quest'

Bedankt allemaal voor de leuke reacties op de mini jurkjes, super als het gewaardeerd wordt!!

Het is momenteel best wel een hype om omslagdoeken te haken geloof ik:-) Ik kom ze in ieder geval op vele blogs tegen. Buiten dat ze superleuk zijn, is het natuurlijk ook een leuk werkje voor de vakantie...lekker buiten, onderweg, of tussendoor op de vakantiebestemming, je hoeft niet van alles mee te slepen en hebt toch wat 'om handen'! Ook ik werd besmet en wilde een omslagdoek maken..

..maar dan..van welk materiaal en welk patroon??

Zo begon mijn "omslagdoekenQuest"...er zijn namelijk zooooveel leuke te vinden, ik zag de Elise shawl voorbij komen, de Southbay Shawlette, de Skull shawl bij Angeline, die weer gebaseerd is op de Spider Shawl en toen ik op Pinterest ging kijken, werd ik helemáál gek!!
Inmiddels heb ik een bord volgepint met allerlei sjaals en doeken...hahaha...
..pfff en meer voorbeelden, maakt het NOG lastiger kiezen! 

Ook qua materialen is het even zoeken, ik was toch een beetje huiverig door de tegenvallende rozendoek die ik eerder had 'gepoogd' te maken en die veels te stijf uitviel...mede door het gekozen materiaal waarschijnlijk.
 Al zoekende kwam ik een leuke aanbiedingen tegen van Drops Cotton Viscose (bij Hobbydoos )daar heb ik meteen een paar kleuren van besteld en inmiddels binnen, maar nog steeds wist ik dus niet waarmee te beginnen!!

Tot ik gisteren even met Malou naar het dorp was en (weer) tegen leuke wol aanliep bij Blokker, heerlijk zachte Acryl in allerlei frisse kleurtjes en als slagroom op de taart, was elke tweede bol nog gratis ook!!  
Twee bollen voor 1,39 Euro, ja dat kun je toch niet laten liggen!! 
Gelijk wist ik ook dat ik daar een sjaal voor Malou mee wilde gaan maken, dus zij mocht de kleur uitkiezen en thuis mocht zij ook het model/patroon kiezen..YES...nu hoefde ik zelf niet te kiezen en kon ik toch eindelijk ergens mee beginnen:-)!

Ondertussen kan ik dan nog in alle rust nadenken over wat ik van de Cotton Viscose zal gaan maken...*grijns*


Vandaag in ieder geval begonnen met de doek voor Malou, de 'BlokkerAcryl' haakt trouwens echt heerlijk en is super zacht.. (twijfel nu weer of ik niet toch nog meer kleuren zal gaan halen:-))
Het gekozen patroon is van Drops en vind je HIER



Vinden jullie het ook zo vreselijk lastig om te kiezen, of is dat weer een afwijking van mij:-)??

Fijne avond!!
**Grtzz..Maddy**

30 opmerkingen:

  1. Kiezen? Supermakkelijk! Yeah, right... Wasdatmaarwaar... Je bent er mooi onderuit gekomen deze keer. ;) Enne, tuurlijk ga je terug naar de Blokker!! Ben benieuwd naar het eindresultaat!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kiezen???? Ik heb tig omslagpatronen, boeken enzovoorts bij me hier in ut mooie Drenthe .... en nu ben ik weer jouw slippertjes aan het haken hihihi. Maar ze benne ook heeeerlijk om te doen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Kiezen???? Ik heb tig omslagpatronen, boeken enzovoorts bij me hier in ut mooie Drenthe .... en nu ben ik weer jouw slippertjes aan het haken hihihi. Maar ze benne ook heeeerlijk om te doen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik zag je al pinnen ;)
    Ik vind het ook heel moeilijk om te kiezen maar deze wordt een hele mooie denk ik, mooie kleur ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. mijn hoofd is vaak een wir war met wat ik wil.....dus dan komt er niets uit...ben nu bezig aan meerdere uiltjes dat houdt de bol wel ff kalm ha ha

    succes

    liefs jenneke

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hihi, ik ben er ook met 1 bezig, die lijkt overigens een beetje op jouw patroon (http://www.ravelry.com/patterns/library/triangular-shawl-in-crochet-virkad-trekantsschal), haakt ook heerlijk weg :-)
    Veel haakplezier, aan het vrolijke kleurtje zal het niet liggen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik vind kiezen ook zo ontzettend lastig!
    Ik wist niet dat ze bij de Blokker wol hadden! Toch maar eens maar toe!

    Groetjes Leonie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wist ik ook niet hoor, liep er toevallig tegenaan:-)

      Verwijderen
  8. ziet er mooi uit ! en kiezen doe ik gemakkelijk maar achteraf denk ik dan (als het al te laat is) had ik niet beter toch.. en dus maak ik vaak een tweede en een derde exemplaar hahaha

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Bedankt voor de tip, wist niet dat de blokker wol verkoopt, ik morgen meteen kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Heeeel herkenbaar!! Heb nog veel haakprojectjes op stapel staan maar dan zie ik weer wat voorbij komen op blogs of Pinterest (whaahhhh!!!)die gewoon schreeuwen om gemaakt te worden...resultaat: momenteel met 5 haakklussen bezig en ik vrees dat de zesde er aan komt: op naar de BLOKKER!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Oh ja dat kiezen.....

    Ik wil dus ook een omslagdoek gaan maken maar ben nog niet uit over welk patroon...

    Mss maak ik wel gewoon een 'simpele' halve granny....

    Das altijd goed en hoef je niet zoveel bij na te denken..... :P

    Anyway...die acryl van de Blokker maakt me hebberig...!!!! Hahahaha,maar ik mag voorlopig niks meer kopen en moet eerst weer wat op gaan maken :)

    En per project gaan proberen te werken...ook herkenbaar zeker ;)

    Fijne avond Maddy!!

    Liefs Henrike

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een leuke sjaal, ik heb meteen mn haaknaald en wol gepakt. Maar ik denk dat ik toch ook maar naar de Blokker moet, voor jou fijne wol!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Als er 1 niet kan kiezen dan ben ik het haha, leuke sjawl mooie kleur
    XXX

    BeantwoordenVerwijderen
  14. De 'BlokkerAcryl' is nu 1 + 1 gratis hè! ;) Groeten van de Blokkerdame! :p

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een super kleur heeft je dochter uit gezocht. Kan je ondertussen gewoon bedenken wat voor sjaal je hierna gaat maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Oh ja, 1+1 gratis bij Blokker, ik was 't bijna vergeten. Ik ga er morgen nog even naar kijken!
    Kiezen?! Als ik direct kon kiezen zou ik 3x zoveel maken als nu volgens mij... Nou, Malou heeft er mazzel mee anders had zij natuurlijk moeten wachten tot die van jou af was! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  17. hoi Maddy, erg leuk patroon van Drops, daar heb ik er ook al veel van gebruikt, er is zoveel keus, de omslagdoek is erg leuk en ik denk dat ik er ook maar weer mee aan de gang ga, ik heb er 2 jaar geleden al een aantal gehaakt en nu komen ze zowaar in, niet te geloven, zijn wij even blij. Ik heb ook naar jouw patroon al 2 teenslippers sleutelhangers gehaakt, is zo gepiept en erg leuk, groetjes en tot blogs, Jeannette

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Haha, ja heel herkenbaar dat niet kunnen kiezen! Ik wil ook een omslagdoek gaan maken, heb het materiaal al in huis maar ben ook met andere projectjes bezig, dus kan de keus qua patroon nog even voor me uitschuiven, hihi. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Het is steeds knap lastig om te kiezen, zowel patroon als wol ! Dus je bent echt niet alleen hoor :)
    Maar ik zie dat je op de goeie weg bent !
    Veel haakplezier :)

    BeantwoordenVerwijderen
  20. mooie groene kleur is dat,, blokker here I come ;-) Ik vind het ook wel eens moeilijk om iets te kiezen maar ik zoek dan meestal ff en zie dan wel een uitdaging die ik aan wil gaan en id drops heeft vaak hele mooie duidelijke patronen. Ik heb al veel patronen van hun gemaakt.

    Lieve groet,dinah

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Niks afwijking hoor,ik heb er ook last van,ha,ha....ziet er goed uit en een hele mooie frisse groene kleur!

    lieve groetjes
    Angeline

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Je bent in elk geval begonnen met een prachtige kleur en leuk patroon. Goh nee... dat kiezen is het moeilijkste wat er is :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Hi hi, hier nog iemand die door jou aangestoken is.:-) Ik liep al een poosje met het idee een omslagdoek of poncho voor onze oudste dochter van 3 te haken, maar hoe precies wist ik niet. Na jou blog van gisteren had ik meteen een kleurencombi in mijn hoofd, terwijl ik anders ook heel slecht in keuzes maken ben. Gelukkig hadden ze het bij de Blokker bij ons op het dorp nog liggen en het is dezelfde kleur groen als jij hebt geworden, samen met fuchsia, zachtroze en wit. Nu nog een patroon.:-)

    Maarre, ik zie geen info op de wikkel. Met welke dikte naald haak jij?

    Groetjes Trijntje

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Trijntje...er staat inderdaad niets op de wikkel, behalve dan dat het Acryl is, dat miste ik dus ook!...ik heb zomaar een 'maatje' gepakt en haak nu met 4.0 mm...dat gaat lekker, maar een maatje groter zou misschien ook nog best kunnen.
      Heb jij trouwens ook een blog? Kan het via je naam niet vinden namelijk...kom ik ook ff kijken bij je!

      Verwijderen
    2. Ok, dank je. Ik ga de 4.0 proberen en anders moet er maar een dikkere aangeschaft worden.:-)

      Ik heb geen blog. Dat zie ik niet echt zitten. Ik ben heel graag creatief bezig, m.n. met naald en draad, maar heb er niet veel tijd voor. Zou ik daarover een blog schrijven, dan zou er maar heel zelden iets te zien zijn. Het is zeer verslavend al die leuke blogs van jullie te lezen/volgen. Super leuk om steeds jullie creaties/inspiraties te bekijken. Soms voel ik mee een beetje inbreker, omdat ik zelf niets laat zien, maar ik hoop dat alle bloggers het niet erg vinden om 'stille volgers' te hebben...:-)

      Verwijderen
    3. Hartstikke leuk dat je meeleest en het maakt heus niet uit of je een blog hebt hoor, maar als het wel zo was, dan was ik bij jou ook even komen kijken:-)!!

      Verwijderen
    4. Ah, fijn. Ik blijf genieten!:-)

      Verwijderen
  24. Wat leuk bij de blokker geslaagd, ik haak zelf meest met Wibra of zeeman, acryl, maar mijn omslagdoeken krijg ik het materiaal voor toegestuurd, dat is ook acryl met een beetje wol, katoen werk ik eigenlijk nooit mee om te haken, vind ik niet fijn aanvoelen
    Als het te stug wordt pak ik een groter haaknaald, want zo'n omslagdoek moet wel losjes voelen, dit model is ook erg leuk, dat kiezen kan ik ook niet, dan zoek ik iets en voor ik het weet heb ik de hele dag weer plaatjes zitten kijken en "niks"gedaan!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Veel succes met haken. Nu je een patroon en garen na veel keuzegepuzzel hebt gekozen,kun je lekker doorhaken.
    Ik ben benieuwd naar het resultaat.
    Zelf heb ik net een sjaal gehaakt van Nature katoen en haaknaald 3 mm.
    Wordt je werk iets te strak, helpt het om een iets dikkere naald te gebruiken. Dat brengt lucht in je haakwerk tenminste als je de draad niet te strak aantrekt.

    Haak met plezier,

    Margaret

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig als je een reactie achterlaat!
Bedankt en Grtzzz...Maddy

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...